2015. január 17., szombat

SZIFON szakértőnk bemutatkozása: Kreif Kinga, klinikai gyermekpszichológus


Kreif Kinga vagyok, a klinikai gyermekpszichológus diplomámat 2014-ben szereztem meg az ELTE-n. Kutatási asszisztensként a csecsemők agyi fejlődésének folyamatát tanulmányozom (a fiziológiai jellemzők segítségével), ezen belül a csecsemők hangsúlyészlelésének fejlődését vizsgáljuk, amely a beszédfejlődés fontos alappillére. A vizsgálatokat a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont Neurokognitív Fejlődés Kutatócsoportjában végzem. 

Tanulmányaimat valódi tapasztalatokkal, gyakorlatokkal is folyamatosan bővítem, hiszen foglalkoztatóként dolgozom a Csodakapu Közhasznú Alapítványnál. Nagyon sokféle tevékenységet végzünk, amelyek mind-mind hozzájárulnak a sajátos nevelési igényű gyerekek és szüleik lelki és fizikai fejlődéséhez. Az alapítványnál a családok igénybe vehetik az alapozó terápiát, a korai mozgásfejlesztést, az iskolai előkészítést és tehetséggondozással is foglalkozunk. De mindemellett lehetőség van egyéni-és családterápia igénybevételére is. 

Vallom, hogy a művészeti alkotások elemzésével sokféle lelki probléma gyógyítható, ezért jelenleg a Lelki Egészségvédő Alapítvány komplex művészetterápiás képzését végzem. A módszer segítségével eredményesen kezelhetővé válnak a gyermeki indulatok, vagy a fejlődésben elmaradt érzelmek, mindemellett az agresszióban és viselkedészavarokban jelentkező energiákat tudjuk kreatív és értékteremtő tevékenységgé alakítani.

A jövőben a gyermekpszichodráma képzés elvégzését tervezem. A dráma és a művészetterápia ötvözésével a sajátos nevelési igényű gyermekeknek és serdülőknek szeretnék csoportfoglalkozások keretében segíteni.
  
További szülőknek, nagyszülőknek szóló hírek, programok itt: 

www.pinterest.com/ASZIFON

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése